Jak przygotować dania WIELKANOCNE?

28-03-2024

Specjalnie dla Ciebie przygotowaliśmy instrukcję przygotowania dań z cateringu wielkanocnego.

Nasze produkty powstają z naturalnych składników, bez użycia konserwantów.

Otrzymane zamówienie należy przechowywać w lodówce (3-6 °C).

 

JAK ODGRZAĆ PIEROGI?

  • wrzuć do osolonej, gotującej się wody
  • pierogi tradycyjne gotuj na średnim ogniu 2-3 minuty
  • lub odsmaż na patelni na złoty kolor

JAK PODGRZAĆ DANIA MIĘSNE?

  • nagrzej piekarnik do 90 stopni
  • potrawę podgrzewaj w naczyniu żaroodpornym

Czas podgrzania około:

  • kaczka: 45 minut
  • perliczka: 30 minut
  • dania porcjowe: 25 minut

JAK PODGRZAĆ DANIA RYBNE i WEGETARIAŃSKIE?

  • nagrzej piekarnik do 90 stopni
  • potrawę podgrzewaj w naczyniu żaroodpornym

Czas podgrzania około: 25 minut

 

JAK PODGRZAĆ DODATKI DO DAŃ (arancini/batat)?

  • nagrzej piekarnik do 90 stopni
  • potrawę podgrzewaj w naczyniu żaroodpornym
  • babkę ziemniaczaną możesz również odsmażyć na złoty kolor

Czas podgrzania około: 25 minut

 

JAK PODGRZAĆ GOTOWANE DODATKI DO DAŃ (kluseczki śląskie/kopytka)?

  • wrzuć do osolonej, gotującej się wody
  • gotuj na średnim ogniu 2-3 minuty
  • kopytka możesz też odsmażyć na patelni na złoty kolor

 

KULINARNE WSKAZÓWKI:

  • zostały Ci dania zapakowane próżniowo? Zamroź je! 

 

Ciesz się smakiem i atmosferą Świąt Wielkanocnych,

Kuchnia Podlasia & Restauracja Lipcowy Ogród