Noga z kaczki confit w sosie porto z czarną porzeczką

To nasza najbardziej elegancka propozycja dania głównego. Pieczona w marynacie z octu balsamicznego, syropu klonowego, pomarańczach i połówkach jabłek z dodatkiem soli morskiej i świeżo mielonego pieprzu. Dzięki temu skórka jest idealnie chrupiąca, a mięso soczyste. Podana z sosem żurawinowym. Dodając do kompozycji na talerzu buraczki oraz kopytka zamienisz obiad w kulinarną ucztę!

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Lipcowy Ogród
  • Dostępność: Jest Jest
  • 35,00 zł / porcja
  • porcja

 

Skład: 

Noga z kaczki, czosnek, tymianek, pomarańcza, przyprawy, porzeczka, wino czerwone wytrawne.

 

Gramatura: 

Porcja dla jednej osoby - 150 g mięsa 100 g sosu

 

Zważywszy na nieregularną wielkość produktu, waga końcowa może różnić się o +/- 10%.